a
a

Kwaliteitsmanagementsysteem

Met een kwaliteitsmanagementsysteem kunnen de kritieke processen in de organisatie duidelijk in kaart worden gebracht. Als ondernemer wilt u natuurlijk een soepel lopend en winstgevend bedrijf. U wilt zo veel mogelijk tevreden klanten, tegen zo laag mogelijke kosten en in een zo kort mogelijke tijd. Dat kan met een kwaliteitsmanagementsysteem. Optimaal in Bedrijf is hierin gespecialiseerd en helpt u graag met het opzetten van een kwaliteitsmanagementsysteem om de processen in uw organisatie te optimaliseren.

Wat is een kwaliteitsmanagementsysteem?

Maar wat is een kwaliteitsmanagementsysteem nu precies? Kwaliteitsmanagement draait om de hoogst mogelijke kwaliteit van een product of dienst, zodat de klant volledig tevreden is. Een kwaliteitsmanagementsysteem waarborgt dus de kwaliteit van deze producten, processen, diensten of organisatie. In een kwaliteitsmanagementsysteem wordt vastgelegd hoe bepaalde processen gaan, wie wat op welke manier moet doen en welke stappen doorlopen moeten worden. Door alles in het proces goed vast te leggen, verdwijnen knelpunten en is voor iedere medewerker het werkproces duidelijk, waardoor de kwaliteit gewaarborgd kan worden.

Kwaliteitsmanagementsysteem en ISO 9001

Vrijwel ieder bedrijf heeft baat bij een kwaliteitsmanagementsysteem. Het verbeteren van processen en oplossen van knelpunten maakt het voor iedereen uit de organisatie prettiger. Wanneer je een goed kwaliteitsmanagementsysteem hebt opgezet en hiermee de kwaliteit van je producten en/of diensten kunt waarborgen, wil je dat natuurlijk ook aan je (potentiële) klanten laten weten. Je kan er dan voor kiezen om je bedrijf ISO 9001 te laten certificeren. Dan wordt je kwaliteitsmanagementsysteem gecontroleerd op de eisen van de ISO 9001 norm en geef je een signaal aan je (potentiële) klanten dat je continu bezig bent met verbeteren en het waarborgen van de kwaliteit van je producten en/of diensten.

Kwaliteitsmanagementsysteem en interne auditing

Wanneer u een kwaliteitsmanagementsysteem hebt, is het belangrijk om dit actief te blijven monitoren en controleren. Hiervoor kunt u een interne audit laten doen, waardoor u steeds ontdekt of er nieuwe verbeterpunten zijn waarop het kwaliteitsmanagementsysteem zou moeten worden aangepast. Wanneer uw kwaliteitsmanagementsysteem ISO 9001 gecertificeerd is, kunt u een interne audit laten uitvoeren om te zien hoe het ervoor staat. Zo kunt u de laatste puntjes op de I zetten voordat er een externe auditor komt.

Hulp nodig bij het opzetten van een kwaliteitsmanagementsysteem?

Hebt u hulp nodig bij het opzetten van een kwaliteitsmanagementsysteem, het hervormen of aanpassen ervan? Dan kunt u terecht bij Optimaal in Bedrijf. Ik ben gespecialiseerd in kwaliteitsmanagementsystemen, Lean procesoptimalisatie en ISO 9001. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie!

Vraag een OFFERTE aan voor uw kwaliteitsmanagementsysteem.
Meer informatie over ISO 9001.